Itineraris

LA PLANA

Itinerari: Iniciareu el camí davant el Consultori Municipal, situat al carrer del Riu. Seguiu el torrent i travesseu la carretera de Puigcerddà – la Seu per sota. Gireu a l’esquerra i seguiu fins al Molí de Ger. Tombeu a la dreta i seguiu el curs del riu per l’indret anomenat les Prades de Segre fins arribar al santuari de Quadres.

Torneu pel mateix camí fins a les Prades de Segre. Deixeu el riu a l’esquerra i pugeu cap el poble d’All. Travesseu-lo i enfileu-vos per la serra d’All, gireu a la dreta i torneu a Ger tot gaudint d’una vista excepcional sobre la plana de la Cerdanya

  • Desnivell: 125 m aprox.
  • Recorregut: 7,5 Km aprox.

EL COFORN

Itinerari: Sortiu de Ger pel carrer de Meranges, situat a l’oest del poble i, enfileu-vos pel camí vell fins a Gréixer. Travesseu el poble pel carrer Major i tombeu a la dreta pel carrer de Montmelús. Seguiu la pista de terra i després d’un quilòmetre deixeu a l’esquerra la pista que porta a Montmelús tot seguint per la de la dreta, que ens durà a Niula.

Baixen cap a Ger seguint la carretera.

  • Desnivell: 350 m aprox.
  • Recorregut: 9 Km aprox.

LA FEIXA

Itinerari: Sortim de Ger en direcció Bellver a pocs metres ens desviem a la dreta agafant la carretera de Meranges. A pocs quilòmetres tombem per enfilar-nos a la nostra dreta cap a Gréixer. Travessem el poble i seguim la pista de terra que puja a Montmelús; passat aquest poble arribarem als Corrals Blancs, lloc on ens incorporem a la pista que puja des de Ger i la seguim direcció est. Passarem per davant del refugi de Cabanella i arribarem al pla de Fontanera. La pista segueix pujant fins al refugi de la Feixa – des d’aquí podem iniciar una excursió a peu fins als estanys Mal i de Malniu. Seguim la pista per la Màniga i baixem fins a Meranges, lloc on agafarem la carretera esfaltada que ens tornarà a Ger.

  • Atenció: Aquesta ruta No és practicable a l’hivern
  • Recorregut: 32 Km aprox

RUTES WIKILOC

Es combinen rutes a peu, cicloturisme, BTT, senderisme, bicicleta de carretera, curses de muntanya i altres.

https://ca.wikiloc.com/rutes/senderisme/espanya/catalunya/ger


RUTES LA CERDANYA

  • RUTA 18: GER-ALL-MONTMALÚS-GER (LLARGA)

Comencem l’itinerari a Ger, seguint part del Camí de Sant Jaume fins a All, on arrenca una pujada continua i llarga fins al poble de Montmalús. Des d’allí seguirem amb una baixada ràpida que ens tornarà al punt de partida on gaudirem d’unes vistes espectacular

https://www.cerdanya.org/ruta-18-ger-all-montmalus-ger-llarga/

 

  • RUTA 18: GER-ALL-MONTMALÚS-GER (CURTA)

Per aquells que no vulguin fer la Ruta 18 complerta, a mig camí trobem una variant per poder-la escurçar

https://www.cerdanya.org/ruta-18-ger-all-montmalus-ger-curta/